NL | EN | DE


Een nieuw hart voor het betonlab

Een nieuw hart voor het betonlab

Cugla heeft een nieuw hart voor het betonlab: de Zyklos menger. Daarmee kan Cugla zijn klanten nog beter van dienst zijn. 

Beter en nauwkeuriger onderzoek
Cugla maakt zich sterk voor zijn adviserende rol bij zowel de productie als de verwerking van beton. In het betonlaboratorium wordt dan ook continu onderzoek verricht naar de werking van hulpstoffen in beton. De investering in een nieuwe Zyklos menger stelt Cugla in staat om nog beter en nauwkeuriger onderzoek uit te voeren en klanten de beste hulpstofoplossing te bieden.

Blijvend verbeteren
Toine Leijten, algemeen directeur van Cugla: "We zien in de markt een trend dat het wijzigen en/of vervangen van grondstoffen in beton toeneemt. We krijgen te maken met andere bindmiddelen, nieuwe ecovulstoffen, noem maar op. Deze grondstofwijzigingen hebben directe invloed op onder meer de verwerkbaarheid van de betonmortel. Immers, de interactie cement – vulstof – hulpstof en water is hiervoor bepalend. Op basis van onderzoek blijven we hulpstofoplossingen op maat bieden, zodat onze klanten, betoncentrales en betonfabrieken, hun productieproces en product kunnen blijven verbeteren. De nieuwe Zyklos menger is daarbij een uitstekend hulpmiddel.

 

Cugla BV | Postbus 3477, 4800 DL Breda Rudonk 11, 4824 AJ Breda | 076 541 06 00 |