NL | EN | DE


Amphia ziekenhuis Breda (2017)

Opdrachtgever:
Amphia Ziekenhuis, Breda

Engineering / bouw:


Producten Cugla:
CUGLATON Skid
CUGLATON Montage
CUGLATON Stelmortel K70

De nieuwbouw van locatie Molengracht van het Amphia Ziekenhuis in Breda is momenteel het grootste nieuwbouwproject van Zuid-Nederland. Toon Coenen, bouwplaatsmanager van consortium Four Care dat de nieuwbouw verzorgt, vertelt welke producten van Cugla bij de bouw zijn ingezet en waarom. 

 

Vanuit zijn kantoor in de bouwkeet kijkt Toon Coenen uit op één van Amphia’s drie fonkelnieuwe beddenhuizen. Samen bieden die ruimte voor 572 eenpersoonskamers en vormen ze met een modern operatiecomplex de nieuwbouw van het ziekenhuis. Terwijl dat nu op locatie Molengracht over zo’n 52.000 m2 beschikt, komen daar met de nieuwbouw maar liefst 79.000 m2 bij.

 
Omvangrijk, complex en uitdagend

Voor het project is 16.000 m3 grond afgegraven, 24.200 m3 beton gestort en zijn ruim 1.800 prefab betonnen wanden en kolommen gemonteerd. Ook is 63.000 m2 breedplaatvloer gelegd en meer dan 811 ton aan staalconstructie gemonteerd. ‘Een omvangrijk project. Complex ook. En uitdagend bovendien’, vertelt Toon Coenen. ‘Dat zit ‘m onder andere in de vele installaties. Die moeten hier op tijd zijn, in de juiste volgorde én worden geïntegreerd tussen alle bouwkundige processen door. De oplevering staat gepland voor mei 2019. Dat gaan we halen, we lopen goed op schema.’

Verschillende partijen

Nadat Geelen Beton de prefab-elementen construeerde en leverde, verzorgde Vrolijks Prefab Betonbouw uit Leerdam het stellen en monteren ervan. Ook De Boom Bouw uit Krimpen aan den IJssel werkte mee aan het project en voerde onder andere een aantal duurzame betonreparaties uit in de 250 meter lange tunnel die de nieuwbouw met de bestaande bouw verbindt. Dit uiteraard volgens de NEN-EN 1504 normering en CUR-aanbeveling 118.

Met de producten van Cugla

Bij al die werkzaamheden kozen de partijen telkens voor de producten van Cugla. Bekeken over het hele project kwamen die breed aan bod. Uiteenlopend van CUGLATON Stelmortel K70, Montage en Skid tot en met de mortels uit de CUGLACRETE betonreparatielijn.  

Cugla voldoet aan strenge eisen

Toon Coenen kent Cugla goed, al vanaf 1994. ‘Ik bedacht me laatst dat ik in al die jaren erna slechts één keer met vergelijkbare producten van een ander bedrijf heb gewerkt. Cugla levert correct, adviseert uitgebreid en staat voor kwalitatief hoogstaande producten. Zo ook hier in Breda. We hebben allemaal te maken met strenge eisen, ook Cugla. En daar heeft het bedrijf zeker aan voldaan.’

 

Bekijk meer gerelateerde projecten:


ยป Toon alle projectenCugla BV | Postbus 3477, 4800 DL Breda Rudonk 11, 4824 AJ Breda | 076 541 06 00 |